OGY – Egyben szavaznak az ellenzéki napirend-módosító javaslatokról

Országház_a_Rákóczi_szoborral_2014

Országgyűlés-munkarend 
OGY – Egyben szavaznak az ellenzéki napirend-módosító javaslatokról

    Budapest, 2018. december 10., hétfő (MTI) – Az Országgyűlés hétfőn egyetlen döntéssel határoz arról a több mint 2900 napirend-módosító javaslatról, amelyek benyújtásával ellenzéki frakciók obstrukciót terveztek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt.    

    Az Országgyűlés igazságügyi bizottságában kormánypárti többségnek szavazataival Kövér László házelnök kérésére a parlamenti ülés kezdete előtt eseti állásfoglalást fogadtak el az ügyben.
    A bizottság megállapította, hogy az MSZP, a Párbeszéd és DK benyújtott módosítási javaslatai sem önmagukban, sem együttesen nem alkalmasak arra, hogy támogatásuk esetén meghatározzák az ülés napirendjén szereplő napirendi pontok tárgyalási sorrendjét.
    Az eseti állásfoglalás idézi az Alkotmánybíróság obstrukcióról szóló megállapításait és az országgyűlési törvény rendelkezéseit is, miszerint a házelnök jogosult arra, hogy a plenáris ülés szavazásainak előkészítése körében gondoskodjon arról, hogy a parlament alkotmányos funkcióit hatékonyan teljesíteni tudja.
    Ezért a testület azt javasolta, hogy a kérdéses 2925 javaslatról az Országgyűlés egyetlen döntéssel határozzon.
    Az ülésen az MSZP és a DK képviselői is elfogadhatatlannak és törvénytelennek nevezték a döntést.

bGD \ bhi \ bpt

MTI 2018. december 10., hétfő 14:03

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →