A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elutasítja a kormányzati igazgatásról szóló törvénytervezetet

Országház_a_Rákóczi_szoborral_2014

Gazdaság-szakszervezet 
A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elutasítja a kormányzati igazgatásról szóló törvénytervezetet

    Budapest, 2018. december 11., kedd (MTI) – A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elutasítja a kormányzati igazgatásról szóló törvénytervezetet, mert az a munkavállalói érdekképviselet szerint szétzilálja az államigazgatás szervezetét, és felszámolja a maradék jogi garanciákat a kormánytisztviselők munkaviszonyában – közölte a SZEF kedden az MTI-vel. 

    Az új szabályozás és a végrehajtott létszámcsökkentés azt eredményezi majd, hogy kevesebb dolgozónak kell ugyanannyi, sőt a fokozódó munkaerőhiány miatt még több feladatot ellátnia. 
    A SZEF úgy látja, a kormányzati szándék egyértelmű: a dolgozók munkaterheinek növelésével akarják megoldani az állami szférában is jelentkező munkaerőhiányt. 
    A törvénytervezet valódi célja nem a bürokráciacsökkentés, az ugyanis érintetlenül hagyja az állami bürokrácia szerkezetét, nem foglalkozik a hivatali eljárások ésszerűsítésével, nem szorgalmazza a fölösleges jogszabályok kiszórását. Mindezek miatt a szakszervezet úgy véli, hogy a törvénytervezet csupán a munkaidő és a túlóra növelését szolgálja.
    A beterjesztett törvénytervezet modern bürokráciát ígér ugyan, de véleményük szerint ezzel szemben szétveri az államigazgatás korszerű és európai színvonalú elemeit. Véglegesen felszámolja az életpálya-modell maradványait, valamint megszünteti a kiszámíthatóságot az egész rendszer szintjén, és növeli a munkavállalók kiszolgáltatottságát, mivel eltörli a munkahely biztonságát jelentő törvényi garanciákat – írták.

gtz \ gte

MTI 2018. december 11., kedd 16:15

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük