Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik a “rabszolgatörvény” elfogadása esetén

Országház_a_Rákóczi_szoborral_2014

Pártok-Jobbik 
Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik a “rabszolgatörvény” elfogadása esetén

    Budapest, 2018. december 11., kedd (MTI) – A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul, ha a parlament elfogadja a munka törvényét érintő, az ellenzéki párt által “rabszolgatörvénynek” nevezett módosítást.

    Z. Kárpát Dániel alelnök keddi budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: álláspontjuk szerint a szabályozás az alaptörvény azon passzusába ütközne, amely szerint minden munkavállalónak joga van az egészséges, biztonságos és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez. “Amit a Fidesz-KDNP akar, az minden, csak nem ez” – fűzte hozzá. 
    Az ellenzéki politikus szerint a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló törvényjavaslat “már-már hazaárulásszerű gyalázat, amely egyértelműen emberéletekbe kerül”. A munkavállalók kizsigerelése azon is mérhető, hogy 2010 óta évi 17 ezerről 23 ezerre nőtt a munkahelyi balesetek száma – tette hozzá.
    Z. Kárpát Dániel szerint valódi egyeztetéseken nyugvó indítványokkal kellene szabályozni a munka világát a most tárgyalt javaslat visszavonása után. A kormányzatnak végre a magyar munkavállalók érdekeit kellene képviselnie, nem a multinacionális cégekét – hangoztatta a jobbikos politikus.

bly \ gkp \ hgp

MTI 2018. december 11., kedd 13:54

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük