Az LMP egyeztetést kezdeményez a munkaadókkal a munkaidő-beosztásról

Országház_a_Rákóczi_szoborral_2014

Pártok-LMP 
Az LMP egyeztetést kezdeményez a munkaadókkal a munkaidő-beosztásról

    Budapest, 2018. december 11., kedd (MTI) – Az LMP szerint nemcsak a munkaadók, hanem a cégek számára is hátrányos a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló, várhatóan szerdán szavazásra kerülő törvényjavaslat. Az ellenzéki párt ezért elsőként a nagy munkaadókkal kezdeményez egyeztetést, hogy a törvényhez képest kedvezőbb kollektív szerződést kössenek alkalmazottjaikkal.

    A párt két társelnöke, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt kedden, sajtótájékoztatón ismertette: az általuk “rabszolgatörvénynek” nevezett jogszabály miatt egyeztetést szorgalmaznak a munkavállalók és a munkaadók között, akár a kormányzat részvétele nélkül, miután a kabinet szerintük kivonult az érdekegyeztetésből. 
    Demeter Márta elmondta: az egyeztetésnek ki kell terjednie az időkereten belüli fizetés kérdésére, az elszámolásra a munkaviszony megszűnésekor, a többletmunka valódi önkéntes vállalásának garanciáira, a pótlékok biztosítására. 
    Keresztes László Lóránt szerint a kormányoldal minden írott és íratlan szabályt áthágott annak érdekében, hogy az Országgyűlés mielőbb elfogadja a jogszabályt, még az előterjesztés általános vitája sem zajlott le megfelelően, hétfőn pedig házszabályt sértettek a levezető elnökök. 
    Kijelentette, a kormány és a miniszterelnök is hazug propagandát folytat a kérdésben, de azt mégis elismerte a kormányfő, hogy munkaerőhiány van az országban. 
    Úgy ítélte meg: a jogszabály elfogadása gyorsítani fogja a kivándorlást, így növekedik majd a munkaerőhiány. Szerinte brutálisan emelkedni fog a munkahelyi balesetek száma és romlani a munkavállalók egészségi állapota. 
    Kijelentette: a javaslat “tragikus támadás a nemzeti érdekek ellen”, a multik támogatása. 
    Közölte: minden parlamenten belüli és kívüli törvényes eszközt kihasználnak majd, hogy megakadályozzák annak hatályba lépését.

bet \ bdó \ hgp \ bpt

MTI 2018. december 11., kedd 14:09

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük