OGY – Szavazásra váró javaslatok utolsó vitáit bonyolítják le a képviselők

Országház_a_Rákóczi_szoborral_2014

Országgyűlés-munkarend 
OGY – Szavazásra váró javaslatok utolsó vitáit bonyolítják le a képviselők

    Budapest, 2018. december 11., kedd (MTI) – Az Országgyűlés ma vitatja utoljára azoknak az előterjesztéseknek a nagy részét, amelyekről a képviselők szerdán hoznak végleges döntést.

    A parlament utolsó téli ülésének második napja reggel 8 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd huszonkét szerdán elfogadni tervezett indítvány módosító javaslatairól tartanak vitát. A bizottsági jelentések tárgyalására egyenként legfeljebb nyolcvan perc áll rendelkezésre, amelyben a kormányoldalnak és az ellenzéknek is egyformán 40-40 perce van álláspontja kifejtésére. 
    A Ház szerdán több mint negyven előterjesztésről határoz. Törvényt hozhat például a közigazgatási bíróságokról, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtéséről, a kormányzati igazgatásról, a 2021-es népszámlálásról, a Hungary Helps programról, a magyar-székely összetartozás napjáról, valamint az állami magasépítési beruházások megvalósításáról. A fentieken kívül számos már meglévő jogszabályon is módosíthatnak, egyebek mellett változhat az agrártörvény, valamint a munka törvénykönyve is.
    Az Országgyűlés téli ülésszaka – a parlament honlapján elérhető ülésterv alapján – csütörtökön ér véget. A képviselők ekkor három, az igazságszolgáltatást érintő javaslatról tárgyalhatnak: a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség tavalyi évről szóló beszámolói kerülnek terítékre.

bkgy \ gjé

MTI 2018. december 11., kedd 6:01

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük