MSZP-elnök: mi szerveztük a szerdai parlamenti akciót

Pártok-MSZP 
MSZP-elnök: mi szerveztük a szerdai parlamenti akciót

    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (MTI) – Az MSZP elnöke elismerte, hogy pártja szervezte a szerdai parlamenti akciót. 

    Tóth Bertalan csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ő maga kezdeményezte mind a saját frakciójában, mind pedig a többi párt felé, hogy tiltakozásul foglalják el az elnöki pulpitust. Hozzátette: arra azonban külön kérte, illetve felszólította a képviselőket, hogy ne kövessenek el semmilyen erőszakos cselekményt.     

Közölte, az MSZP elnöksége délelőtti ülésén úgy döntött, kiáll az MSZP képviselőcsoportja és minden egyes képviselője mellett, és szolidaritást vállal velük, bármi is történik az elkövetkező időszakban. Hozzátette: visszautasítják a képviselők megbüntetéséről szóló, Kövér László házelnöktől elhangzó “fenyegetéseket”.     

Azt mondta, képviselőik a parlamentben nem alkalmaztak erőszakot. Hozzátette: ez azonban nem jelenti azt, hogy az egypárti fideszes szabályokat minden esetben betartották volna és azt se, hogy be fogják tartani.     

Közölte, a szocialista képviselők vállalják tetteikért a felelősséget, mert jogellenesnek, törvénytelennek tartják azt az eljárást, mellyel átverték a “rabszolgatörvényt” az Országgyűlésen.     

Tóth Bertalan azt mondta, mivel a törvényt közjogilag érvénytelennek tartják, ezért mindent elkövetnek, hogy azt “megsemmisítsék”, erre pedig közös ellenzéki fellépést javasolnak. Hozzátette: minden ellenzéki pártot meghívott csütörtökre, hogy egyeztessenek a közös fellépésekről, kezdeményezésekről.     

Szerinte a Fidesznek azért is fontos a “rabszolgatövény”, mert a párt mögötti holdudvar a saját dolgozóiból akar rabszolgát csinálni azokban az ágazatokban, melyekben érdekeltségeik vannak.     

Bejelentette azt is, pártjában döntöttek arról, hogy “munkásparlamentet” szerveznek. Januártól minden megyeszékhelyen találkoznak szakszervezeti vezetőkkel, munkásemberekkel és civil szervezetekkel, majd május 1-jén megtartják a “munkásparlamentet”, melyen bemutatják “a munka törvénykönyvét, melyet a munkások keze írt és nem a fideszes oligarcháké”.

bvz \ bdó \ hgp \ bpt

MTI 2018. december 13., csütörtök 14:38

Borítókép: Budapest, 2018. december 12. Ellenzéki képviselők tiltakoznak a munka törvénykönyvének módosításáról tartott szavazás közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. Az előterjesztést 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés. MTI/Soós Lajos

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük