Nézőpont-vezető: a tüntetések az ellenzék láthatósági versenyéről szólnak 

Társadalom-elemzés 
Nézőpont-vezető: a tüntetések az ellenzék láthatósági versenyéről szólnak 

    Budapest, 2018. december 14., péntek (MTI) – Az elmúlt két nap tüntetései az ellenzék láthatósági versenyéről szólnak – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője pénteken az MTI-nek.

    A maroknyi ellenzéki politikus és szimpatizáns által szervezett agresszív tüntetések nem ügyekről szólnak. Az ősz folyamán csak magukkal és szűk csoportok témáival foglalkoztak az ellenzéki pártok, ezért a választók már nem figyeltek rájuk – magyarázta a politikai elemző. Érthető, hogy a parlamenti ülésszak végén ezek a politikai erők meg akarták mutatni az ellenzéki szavazóknak, hogy még egyáltalán létezik ellenzék – fűzte hozzá.
    Mivel előreláthatóan a jövő májusi EP-választáson az ellenzéki pártok önálló listával indulnak, és a várhatóan alacsony részvétel miatt a törzsszavazóik jóindulatán múlik bejutásuk, jövőre is hasonlóan látványos, de tartalmatlan és öncélú akciókra lehet számítani tőlük – vélekedett. 
    Az erőszak alkalmazása, a törvénysértés, a magas népszerűségű rendőrséggel való konfrontálódás azonban veszélyes eszköz, amely nemcsak a kormánypárti és a pártpreferencia nélküli választókat zavarja, de az ellenzék támogatóinak mérsékeltebb részét is elriasztja – fejtette ki Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, a Nézőpont Intézet vezetője.

bja \ bil \ bvz \ hgp

MTI 2018. december 14., péntek 11:09

Borítókép: Budapest, 2018. december 13. A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 13-án. MTI/Balogh Zoltán

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük