Összefogásra szólítottak fel az ellenzéki pártok a fővárosi tüntetésen

Pártok-tiltakozás 
Összefogásra szólítottak fel az ellenzéki pártok a fővárosi tüntetésen

 

    Budapest, 2018. december 14., péntek (MTI) – Összefogásra és a tiltakozások folytatására szólították fel a pénteki budapesti kormányellenes tüntetés résztvevőit az ellenéki pártok képviselői.

    Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a rendezvény néhány száz résztvevője előtt ellenzéki egységet sürgető történelmi pillanatnak nevezte a munka törvénykönyvének szerdai módosítását. 
    Az összefogás következő nagy erőpróbája a jövő májusi EP-választás, hiszen Orbán Viktor újabb sikere esetén akár az ellenzéki pártok beszüntetésére is fel kell készülni – fogalmazott.
    Donáth Anna, a Momentum alelnöke hangsúlyozta, hogy a szerdai törvénymódosítással a kormány átlépett minden határt.     A ellenzéknek és támogatóinak ezért minden érintett társadalmi réteggel szolidaritást kell vállalnia – tette hozzá.
    Varga Damm-Andrea (Jobbik) újabb rendszerváltást sürgetve úgy fogalmazott, hogy a kormány képviselői a “nép hátán ugráló despoták”, Orbán Viktort “raszputyinok veszik körül”, a ellenzék viszont “kiművelt emberfőkből áll”. 
    A képviselő szerint a kormány a héten megteremtette egy “katonai puccs” lehetőségét is, Orbán Viktor ezért bármikor a “emberekre zúdíthatja a rendőrséget és a katonaságot” – mondta. 
    Vadai Ágnes, a DK alelnöke kijelentette, hogy Kövér László házelnöktől bármilyen büntetést elvisel, ha ez az ára a “szabad, demokratikus, európai Magyarországnak”. 
    Az Országgyűlés szerdai ülése szerinte bebizonyította, hogy az ellenzéki képviselőknek nincsenek jogaik, de el fogják érni, hogy Orbán Viktor és kormánya “részt vegyen az út a börtönbe programban”.
    Herczeg Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozatának vezetője hiányolta a valódi érdekegyeztetést, és hozzátette, hogy a dolgozók helyzete ritkán kerül a nyilvánosság elé. 
    A munkavállalók nem több munkát, hanem nagyobb fizetést szeretnének – tette hozzá. 
    A tüntetés résztvevői a beszédek elhangzása után a Margit híd felé indultak, majd a Szent István körúton haladtak tovább.
    (FOTÓ) 

bcsy \ bpt

MTI 2018. december 14., péntek 19:11

Borítókép: Budapest, 2018. december 14. A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői vonulnak a Szent István körúton 2018. december 14-én. MTI/Mohai Balázs

Kiegészítés, frissítés: MTI 2018. december 14., péntek 20:39

Fáklyás tiltakozó demonstráció volt Pécsen is, amelyen Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hangsúlyozta: most a beszédek helyett a cselekvés ideje van, hogy “leomoljon a kormány által épített kártyavár”. 

Pécs, 2018. december 15. A Fáklyás felvonulás a rabszolgatörvény ellen! címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői Pécsen 2018. december 14-én. MTI/Sóki Tamás
Pécs, 2018. december 15. A Fáklyás felvonulás a rabszolgatörvény ellen! címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői Pécsen 2018. december 14-én. MTI/Sóki Tamás

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük