Összesen huszonkét tüntetőt vettek őrizetbe két nap alatt, tízen büntetett előéletűek

Budapest, 2018. december 13. A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői és rendőrök a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 13-án. MTI/Mónus Márton

Demonstráció-rendőrség 
Összesen huszonkét tüntetőt vettek őrizetbe két nap alatt, tízen büntetett előéletűek

 

    Budapest, 2018. december 14., péntek (MTI) – Összesen 22 tüntetőt vettek őrizetbe a szerdai és csütörtöki budapesti kormányellenes demonstrációkkal kapcsolatban – értesült pénteken az MTI.

    Információink szerint a szerdai tüntetéssel összefüggésben 35, a csütörtökivel kapcsolatban 16 embert állítottak elő. Közülük a szerdai események után 18 embert vettek őrizetbe (ötöt közülük a Központi Nyomozó Főügyészség), a csütörtöki demonstrációval kapcsolatban négyen vannak őrizetben. 
    Az előállítások indoka között garázdaság, rongálás, lopás, igazolás megtagadása szerepel. 
    A szerdai tüntetésen előállítottak között tíz ember büntetett előéletű (többek között lopás, garázdaság miatt). Egy belga és egy német állampolgárt is elfogtak, velük szemben a Központi Nyomozó Főügyészség folytat eljárást hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt.
    A csütörtöki tüntetéseken az előállítások mellett majdnem 300 embert igazoltattak, 201 ember ellen közlekedési szabálysértési feljelentést tettek.
    A szerdai tüntetésekkor kilenc rendőr, csütörtökön pedig öt sérült meg.

bpsz \ hgp

MTI 2018. december 14., péntek 13:35

Borítókép: Budapest, 2018. december 13. A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői és rendőrök a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 13-án. MTI/Mónus Márton

A fenti hír frissített verziója:

Demonstráció-rendőrség 
Összesen 22 tüntetőt vettek őrizetbe két nap alatt, 11-en büntetett előéletűek FRISSÍTETT (BRFK-szóvivő)

    Budapest, 2018. december 14., péntek (MTI) – Összesen 51 tüntetőt állítottak elő, 22-öt vettek őrizetbe a szerdai és csütörtöki budapesti demonstrációkkal kapcsolatban – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője pénteken az MTI-nek. Csécsi Soma azt is elmondta: a tüntetéseken tizennégy rendőr sérült meg.

    A BRFK szóvivője közölte: a szerdai tüntetéssel összefüggésben 35, a csütörtökivel kapcsolatban 16 embert állítottak elő. 
    A szerdai demonstráció után a rendőrök 13, a Központi Nyomozó Főügyészség 5 embert vett őrizetbe. A csütörtöki demonstrációval kapcsolatban négy ember van őrizetben.
    Csécsi Soma elmondása szerint az előállítások indokai között garázdaság, rongálás, lopás, és hivatalos személy elleni erőszak szerepel.
    A rendőrök előállítottak egy belga és egy német állampolgárt is, velük szemben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, hivatalos személy elleni erőszak miatt.
    A csütörtöki tüntetéseken az előállítások mellett majdnem 300 embert igazoltattak, közülük 201 ember ellen közlekedési szabálysértési feljelentést tettek.
    A szerdai tüntetéseken kilenc rendőr, csütörtökön pedig további öt sérült meg.
    Az MTI úgy tudja, hogy a szerdai tüntetéseken előállítottak közül tizenegy ember büntetett előéletű (többi között lopás, garázdaság miatt).

bkdi \ bki \ ppd \ bpt

MTI 2018. december 14., péntek 16:05

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →