Századvég: kaotikus, közép-ázsiai viszonyok alakultak ki a szerdai Országgyűlésben

Országgyűlés-elemzés 
Századvég: kaotikus, közép-ázsiai viszonyok alakultak ki a szerdai Országgyűlésben

    Budapest, 2018. december 14., péntek (MTI) – A Századvég vezető elemzője szerint a magyarok csak egy szűk és szélsőséges kisebbsége “lelkendezik” a szerdán kialakult kaotikus, közép-ázsiai parlamenti viszonyokat idéző történéseken.

    Lánczi Tamás az M1 aktuális csatornán pénteken hozzátette: a magyarok nagy része pedig azt várja el az ellenzéki képviselőktől, hogy vegyék tudomásul, a parlamenti politizálásnak vannak szabályai.
    A rendszerváltás utáni 30 év parlamenti hagyományába bele tartozott, hogy az utcai demonstráció eszköztárát mellőzték, az ellenzéki képviselők ezt a hallgatólagos egyezményt felmondva nagyon veszélyes precedenst teremtettek – fogalmazott.
    Hangsúlyozta: a parlamenti politizálásnak világos szabályai vannak, amelyekhez a megválasztott képviselőknek tartaniuk kell magukat, hiszen ha a szerdán látott viselkedési minták honosodnak meg a parlamentben, az lefogja rombolni az Országgyűlés tekintélyét.
    Ennek megelőzésére valamiféle visszatartó erőt biztosíthat Kövér László házelnök által kilátásba helyezett házszabály-szigorítás – értékelte Lánczi Tamás.

bpsz \ hgp

MTI 2018. december 14., péntek 12:32

Borítókép: Budapest, 2018. december 12. Ellenzéki képviselők tiltakoznak a munka törvénykönyvének módosításáról tartott szavazás közben az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 12-én. Az előterjesztést 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta az Országgyűlés. MTI/Soós Lajos

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük