LMP: a kormány az emberek rovására növeli az ország versenyképességét 

Budapest, 2018. december 15. A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői és rendőrök a Kossuth téren 2018. december 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Pártok-LMP 
LMP: a kormány az emberek rovására növeli az ország versenyképességét 

    Budapest, 2018. december 15., szombat (MTI) –  Radikális gazdaságpolitikai fordulatot sürget az LMP annak érdekében, hogy a kormány ne az emberek rovására növelje az ország versenyképességét. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: a kabinet a “rabszolgatörvénnyel” a multikat választotta az emberek helyett.

    A politikus úgy ítélte meg: a héten, szerinte törvénytelenül elfogadott jogszabály hatására még többen hagyják majd el az országot, hiszen alig néhány száz kilométerre kétszer annyit is kereshetnek. 
    Úgy ítélte meg: óriási kockázata van annak, ha a kormány a multiknak szolgáltatja ki az országot, ráadásul egyetlen ágazatnak, az autóiparnak, miközben a hazai kis- és közepes vállalkozások alig kapnak támogatást. 
    Leszögezte: a jogszabályt vissza kell vonni, helyette tisztességes béreket kell biztosítani. 
    Közölte azt is: az LMP a kormányt teszi felelőssé azért, ami az elmúlt napokban az Országgyűlésben és az utcán zajlott. 
    A jogszabállyal kapcsolatban bírálta, hogy a jövőben akár 55 napon át lehet valakit dolgoztatni szabadnap biztosítása nélkül, de arra is lehetőség nyílik, hogy a túlórát csak 3 év múlva fizesse ki egy munkaadó.

bet \ bzt \ kvs

MTI 2018. december 15., szombat 11:48

Borítókép: Budapest, 2018. december 15. A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői és rendőrök a Kossuth téren 2018. december 14-én. MTI/Balogh Zoltán

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →