Gulyás Gergely: az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben

Kormány-demonstráció 
Gulyás: az ellenzék erőszakos fellépésre hív fel a rendőrséggel szemben

    Budapest, 2018. december 16., vasárnap (MTI) – A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az ellenzék magatartásával és üzeneteivel erőszakos fellépésre hív fel a rendőrök ellen, a rendőrség “törvényesen és arányosan” intézkedett a szerda óta tartó tüntetéseken, amelyek szervezői és résztvevői között “Soros György kitartottjai” nagy számban vannak jelen.

    Gulyás Gergely a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszélt, hogy szerinte nem valós társadalmi elégedetlenségről, hanem egy szűk kisebbség agresszív fellépéséről van szó.
    A miniszter értékelése szerint az Országgyűlés szerdai ülésen – bár az ott történtek miatt ezek kissé feledésbe merültek – nagyon fontos döntéseket hozott a Ház, ezek béremelést jelentenek a honvédelmi és a belügyminisztériumi, valamint a központi közigazgatásban dolgozóknak, továbbá nyugdíjemelésről is határoztak. 
    A közigazgatási bíróságok felállítását, “helyreállítását” pedig a rendszerváltozás egyik adósságának nevezte, hiszen azokat 1949-ben a kommunista állampárti hatalom szüntette meg.
    Úgy fogalmazott: ha csak ezeket a döntéseket néznék, akár széles körű elégedettségről is lehetne beszélni, de a Munka törvénykönyvének módosítása miatt keltett “ellenzéki hisztéria parlamenti előadása” egészen “elképesztőre” sikerült. Hozzáfűzte: a lassan három évtizedes magyar jogállami, demokratikus időszakban nem fordult elő, hogy politikai erők “erőszakkal kívánják megakadályozni az Országgyűlés törvényes működését”. Egyetértett Kövér László házelnökkel abban, hogy ez “puccskísérlet” volt.
    Gulyás Gergely kiemelte: a parlamenti többség “méltóságát, alkotmányos elkötelezettségét és demokratikus meggyőződését igazolja”, hogy ilyen körülmények között is sikerült törvényes keretek között, a házszabálynak megfelelően lebonyolítani az ülést.
    A szerda óta tartó tüntetésekről azt mondta: a kormánynak nagyon fontos, hogy a gyülekezés alkotmányos alapjogát mindenki gyakorolhassa. 
    Ez 2006 kivételével, amikor a szocialista kormányzás alatt az alkotmányos alapjogaikat békésen gyakorló tüntetőkkel szemben is “brutális erőszakkal” léptek fel a rendőrök, mindig adott volt – jegyezte meg. 
    A mostani tüntetők egy szűk csoportja kifejezetten erőszakot alkalmazva lépett fel rendőrökkel szemben, és ezt megbocsáthatatlannak tartja a kormány – jelentette ki a miniszter.
    Gulyás Gergely véleménye szerint attól, hogy az ellenzéki oldal az “abnormalitás” irányába nyitott, még meg kell őrizni az ország demokratikus rendjét, és ez azt jelenti, hogy tüntetni és a kormánnyal egyet nem érteni mindenkinek van lehetősége, de rendőrökre támadni, füstbombát dobni nem, ezek súlyos bűncselekmények.

bszg \ bki \ bpt \ gtr \ gfp

MTI 2018. december 16., vasárnap 12:55

Borítókép: Budapest, 2018. december 14. A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői vonulnak a Szent István körúton 2018. december 14-én. MTI/Mohai Balázs

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →