(majdnem) Minden ellenzéki és független lap hírt ad a mai tüntetésről

Budapest, 2018. december 12. Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Margit hídon 2018. december 12-én. MTI/Mónus Márton

Az alfahir.hu jelenleg kiemelt helyen futtatja a Boldog Karácsonyt Miniszterelnök Úr elnevezésű mai tüntetés hírét. Arról is részletes felsorolást láthatunk a cikkben, hogy vidéken mely nagyvárosokban pontosan hol lesz a gyülekező, és hogy hol tartanak szimpátia tüntetéseket szintén ma, de nem Magyarországon.

A 24.hu is összeszedte, hol lesznek szerte az országban tüntetések, listázva szintén a vidéki városokat, és forrásként a Mérce és a Boldog Karácsonyt Miniszterelnök Úr tüntetés Facebook eseményét jelölték meg.

Az index.hu szintén hozza ugyanezt a hírt, és az MSZP külön eseményével is bővítik az információt, szintén Facebook eseményre hivatkozással, miközben egy kis áttekintést, visszatekintést is nyújtanak az elmúlt napok eseményeiből, megszólaltatva Tordai Bencét is, akinek az december 12-ei élő videója a parlamentből nagyban hozzájárult az események kiszélesítéséhez.

A merce.hu semmit sem bíz a véletlenre, már tegnap délután kinn volt az oldalon a vasárnapi tüntetés híre, és náluk igazából most minden a tüntetésekről, a szerveződésekről, az ezekkel kapcsolatos eseményekről szól.

Frissítés: a hvg.hu-n a külföldi tüntetésről írnak, amiben említik a hazai tüntetéseket, a fővárosi mellett a vidékieket is sorolva.

A napi.hu is beszállt a hírvivésbe, idézve Tordai Bencét, említve az MSZP-s MTI hírt, továbbá az index.hu-t.

A 168ora.hu már tegnap (szombaton) készített egy cikket, amelyben kimentek a szombati Kossuth teret fotózni, életképeket készíteni két tüntetés között, és ebben említették a vasárnapi eseményeket is.

Hogyan kommunikálják a mai várható tüntetést a kormánylapok?

Nem találtunk erre utaló információkat, pedig a BKK tegnap adott ki közleményt arról, hogy demonstrációk miatt útlezárások és elterelések várhatók, illetve módosulhatnak a tömegközlekedési eszközök menetrendjei is. Apropó tehát lenne erről írni, már csak a kellemetlenségek miatt is. Vélemény cikkek sorra születnek, ezeket nem listázzuk.

Az MTI sem adott ki semmit eddig a percig erről.

Frissítés: A pestisracok.hu-n a Forradalmi Telekocsi kezdeményezést taglalják a saját szemszögükből, és ennek kapcsán beszélnek tüntetésekről, de konkrétan a mairól nem találtunk utalást.

Borítókép: Budapest, 2018. december 12. Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Margit hídon 2018. december 12-én. MTI/Mónus Márton

 

 

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →