Gyurcsány: a rendszer megbuktatása a cél – MTI

Pártok-DK
Gyurcsány: a rendszer megbuktatása a cél

Budapest, 2018. december 17., hétfő (MTI) – A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormányellenes tüntetések már nem egyes törvények ellen zajlanak, a demonstrálók célja az, hogy “ez a rendszer úgy, ahogy van, megbukjon”.

Gyurcsány Ferenc a DK hétfői fővárosi ételosztásán arról beszélt, hogy az ország megelégelte “mindazt a gyalázatot, törvénytelenséget, hatalmaskodást”, amit az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elkövetett.
Az utóbbi napokban az ellenállás kibontakozott, most nem szabad megtorpanni, mert a parlamenti és a parlamenten kívüli ellenzék közös fellépése sikerre vezethet – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: a rendszer megbuktatása a cél, hogy új szabályok, új törvények alapján, “tisztességes választásokon” olyan parlament jöjjön létre, “amely valójában tükrözi a népakaratot”.
Az ellenzék folytatja a tüntetéssorozatot, hétfő este hat órától újra az utcán lesznek – mondta a pártelnök.
A DK ételosztására áttérve azt mondta, hogy az néhány ember sorsát megkönnyíti, de nem jelent megoldást. A megoldás kulcsa a kormány kezében van, de a kabinet nem tesz semmit – fogalmazott.
A feltett újságírói kérdésekre Gyurcsány Ferenc helyett a DK ügyvezető alelnöke válaszolt. Molnár Csaba határozottan tagadta, hogy Gyurcsány Ferenc megszavazta a munka törvénykönyvének módosítását. Leszögezte, hogy a pártelnök nem nyomott gombot a szavazás alatt. Egy fotó is bizonyítja, hogy a szavazáskor Gyurcsány Ferenc magasra tartja a voksoláshoz elengedhetetlen képviselői kártyáját – tette hozzá. Csalás történt, aminek a kivizsgálását a DK követeli az Országgyűléstől – mondta Molnár Csaba.

bnd \ bhi \ bpt

MTI 2018. december 17., hétfő 12:23

Borító: Budapest, 2018. december 17. Gréczy Zsolt, a DK-s országgyűlési képviselő átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területről Molnár Zsolt MSZP-s képviselő (b) segít neki. Ellenzéki képviselők az önkéntes túlmunka idő bővítéséről szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza előtt és élő adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. MTI/Szigetváry Zsolt

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük