Uniós szóvivő: a szólásszabadsághoz és a tüntetéshez való jogot csakis békésen lehet gyakorolni

EU-Magyarország-tüntetés-diplomácia 
Uniós szóvivő: a szólásszabadsághoz és a tüntetéshez való jogot csakis békésen lehet gyakorolni

    Brüsszel, 2018. december 18., kedd (MTI) – Mindenkinek jogában áll gyakorolni a szólásszabadsághoz és a tüntetéshez való jogát – jelentette ki az Európai Bizottság egyik szóvivője kedden Brüsszelben, hozzátéve, hogy a testület általános álláspontja szerint ezt csakis békésen lehet megtenni.

    Mina Andreeva a napokban zajló budapesti tüntetésekkel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy az Európai Bizottság nem kommentálja az egyes tagországokban zajló aktuális politikai eseményeket, megismételte viszont a testület általános álláspontját, hogy az erőszak sosem lehet megoldás vagy eszköz az ilyen esetekben.
     Előző nap Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője úgy fogalmazott, hogy az uniós bizottság osztja az Európai Parlament jelentésében Magyarországgal szemben különös tekintettel az alapjogokkal, a korrupcióval, a romákkal szembeni bánásmóddal és az igazságszolgáltatás szabadságával kapcsolatban megfogalmazott aggodalmakat.

kgsz \ kpt \ hgp

MTI 2018. december 18., kedd 14:06

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →