LMP: a “rabszolgatörvény” egy neoliberális kormány neoliberális törvénye

Budapest, 2018. december 12. Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Lánchíd pesti hídfőjénél 2018. december 12-én. MTI/Mónus Márton

Pártok-LMP 
LMP: a “rabszolgatörvény” egy neoliberális kormány neoliberális törvénye

 

    Budapest, 2018. december 21., péntek (MTI) – Egy neoliberális kormány neoliberális törvényének nevezte a módosított Munka törvénykönyvét Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője  pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten. 

    A politikus kijelentette: a Fidesz annak alapján kapta legitimációját a választásokon, hogy a multinacionális vállalatokkal szemben a dolgozók érdekét képviseli, de már több intézkedése ment ezzel szemben. A “rabszolgatörvény” szerinte egyértelműen a multik érdekét szolgálja. 
    “Tegnap meg lett volna a Fidesz lehetősége arra, hogy a szavait és a tetteit összehangolja, de ez nem történt meg” – reagált arra, hogy Áder János államfő aláírta a törvényt. 
    A jogszabály a szakszervezeteket is tönkreteszi az egyéni megállapodások lehetőségével, és úgy próbálja a dolgozói szegénységet kezelni, hogy több munkát követel az emberektől – mondta. 
    Az elmúlt napok demonstrációjáról szólva, kérdésre azt mondta: történhettek jogsértések. Ezt a többi között arra alapozta, hogy Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő többszöri telefonhívása ellenére sem mentek el a rendőrök az MTVA székházába, de azt is kifogásolta, hogy az MTVA biztonsági szolgálatának vezetője a füle hallatára instruálta a rendőröket, holott a rendőrségnek csak saját és a Belügyminisztérium vezetői adhatnak utasításokat.

bet \ bbsg \ bpt

MTI 2018. december 21., péntek 13:32

Borítókép: Budapest, 2018. december 12. Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Lánchíd pesti hídfőjénél 2018. december 12-én. MTI/Mónus Márton

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →