A VDSzSz Szolidaritás közleménye – OS

A VDSzSz Szolidaritás tiltakozik a munkavállalók kiszolgáltatottságát növelő jogszabály-változtatás miatt.

“Szakszervezetünk eredménytelenül fordult a munkavállalókat rendkívül hátrányosan érintő Mt-módosító javaslat benyújtását kezdeményező országgyűlési képviselőkhöz valamint a Parlamenthez a törvényjavaslat visszavonása vagy elutasítása érdekében.

Nem talált meghallgatásra azon kérésünk sem, amelyet a Köztársasági Elnök felé írt levelünkben fogalmaztunk meg – remélve, hogy a tervezetet megfontolásra visszaküldi a törvényalkotónak. Az általunk kifogásolt törvényjavaslat-módosítás kihirdetésre került.

Szakszervezetünk tiltakozik a munkavállalók kiszolgáltatottságát növelő jogszabály-változtatás miatt, és reméli, hogy a Munka törvénykönyve mielőbb a munkavállalók javára módosul.

Addig is elvárjuk: a veszélyes üzemet működtető vasutas munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók visszavonhatatlanul nyilatkozzanak arról, hogy nem élnek az önkéntes rendkívüli munkáltatásra való jogosultságukkal!”
Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

Borítókép: Budapest, 2018. december 17. Kormányellenes tüntetés az MTVA székháza előtt 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük