Vége a mai hivatalos tüntetésnek, íme néhány kép és egy összefoglaló

Budapest, 2019. január 5. A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői vonulnak az Andrássy úton a Kossuth tér felé 2019. január 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2019. január 5.
Szûcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke beszél a Kossuth téri kormányellenes tüntetésesen 2019. január 5-én.
MTI/Balogh Zoltán

A tüntetés rendben lezajlott. A szakszervezeti képviselők azt ígérték, hogy kedden személyesen fogják átnyújtani a követeléseiket a Miniszterelnöknek, és 5 napot adnak neki arra, hogy bizottságot állítson fel a rabszolgatörvények eltörlése ügyében. Ha ez nem történik meg, akkor először országos figyelmeztető sztrájkot, majd teljes országos munkabeszüntetést és útlezárásokat fognak szervezni.

A tüntetésen röviden szót kaptak a pártok képviselői és az országgyűlési képviselők is. Minden szónoklat azonos volt abban, hogy kitartásra, összefogásra és harcra szólította nemcsak a dolgozókat, hanem az egész magyar társadalmat, mert a gyerekeink és unokáink jövője a tét.

Néhány ezren még maradtak a tüntetés után is, a szokásos rendőrsorfal előtti skandálás zajlik, de már egyre kisebb létszámmal, és úgy egyébként békésen.

UPDATE: mire publikáltuk a cikket, addigra a tömeg éppen elindult a Margit híd irányába, szokásos sétájára. Hogy hová tartanak és végül hol kötnek ki, arról nincs infó.

Élő közvetítéseket itt követhettek>>

Borítókép: Budapest, 2019. január 5. A budapesti kormányellenes tüntetés résztvevői gyülekeznek a Hősök terén 2019. január 5-én. MTI/Balogh Zoltán

 

About kossuthgabor

Szeretem, ha több oldalról is informálódhatok, és utána dönthetek arról, hogy mit gondoljak a dolgokról. Persze van, amiről nekem is előre meg van a véleményem, de akkor is szeretem tudni, hogy ha nagyon objektív akarnék lenni, milyen információkra támaszkodhatok.

View all posts by kossuthgabor →